مراحل کاشت ایمپلنت دندانی
در این نوشته می خوانید:
کاشت ایمپلنت دندانی چیزی بیشتر از چسباندن چند دندان مصنوعی درون دهان ، یا قرار دادن چیزی شبیه محافظ دندان در دهان است. این فرایند مانند انواع جراحیهای جزئی دیگر است. اگر با دنیای دندانپزشکی آشنایی نداشته باشید (درست شبیه بسیاری افراد دیگر)، ممکن است به طور کامل درک نکنید که فرایند کاشت ایمپلنت دندانی چگونه است.
اساسا، نکتهی جراحی ایمپلنت دندانی این است که دندانهای از دست رفته یا آسیب دیده با دندانها و ریشههای مصنوعی تعویض میشوند. ایمپلنتهای دندانی میتوانند جایگزینهای بسیار راحتتری نسبت به دنچرهای کامل سنتی باشند.
چه کسانی گزینههای مناسبی برای جراحی ایمپلنتهای دندانی هستند؟
بهترین افراد برای جراحی ایمپلنتهای دندانی کسانی هستند که دارای ویژگیهای زیر هستند:
- از دست دادن یک یا چند دندان
- دندان آسیب دیده
- رعایت بهداشت دهان و دندان به خوبی
- وجود استخوان کافی در فک برای حمایت و نگه داشتن ایمپلنت درون خود
- سلامت عمومی بدن
اینها همگی نکاتی هستند که میتوانید راجع به آنها با متخصص کاشت ایمپلنت دندانی خود گفتگو نمایید تا ببینید آیا شما گزینهی مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندانی هستید یا خیر.
مراحل کاشت ایمپلنت دندانی
این نوع جراحی به گونهای نیست که شما بدون یک یا چند دندان وارد اتاق عمل شوید و با دندانهای سفید جدید بیرون بیایید. این نوع جراحی نیاز به مراقبتهای سرپایی دارد و طی چند مرحله انجام میشود.
مشاورهی اولیه
اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به متخصص کاشت ایمپلنت دندانی است تا تحت مشاورهی اولیه قرار گیرید. طی این جلسه، دندانپزشک با دقت دندانها را معاینه میکند، با استفاده از اشعهی ایکس تصویر رادیوگرافی تهیه میکند و از دندانها قالب تهیه مینماید.
پس از آن، دندانپزشک با شما در خصوص طرح درمان پیشنهادی، مراحل درمان، برنامهی زمانی هر مرحله و کارهایی که باید طی ریکاوری انجام شوند صحبت خواهد کرد. بعلاوه در مورد نیاز شما به پیوند استخوان نیز بحث خواهد کرد.
طی این مشاوره، باید برای انجام نخستین مرحله برنامهریزی کنید.
کشیدن دندان و پیوند استخوان
چنانچه دندان خراب یا آسیب دیده هنوز در دهان است، دندانپزشک باید ابتدا آن را بکشد. این مرحله نیاز به بی حسی موضعی دارد و فرایندی مجزا محسوب میشود.
پس از آن، ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید، به این معنا که جراح اندکی استخوان از جای دیگری از بدن برمیدارد (عموما از چانه یا لگن) و طی جراحی آن را درون استخوان فک قرار میدهد. این مرحله تنها در صورتی نیاز خواهد بود که استخوان فک از تراکم کافی برخوردار نباشد تا ایمپلنت را حمایت کند و آن را درون خود نگه دارد.
در صورتی که پیوند استخوان داشته باشید، ممکن است 4 تا 12 ماه طول بکشد تا استخوان فک آمادگی لازم جهت پذیرفتن نخستین ایمپلنت را داشته باشد. طی این زمان استخوان به طور کامل بهبود خواهد یافت.
کاشت ایمپلنت دندانی
پس از مدتی که استخوان فک بهبود یافت (پس از جراحی پیوند استخوان)، متخصص کاشت ایمپلنت دندان، ایمپلنتهای دندانی را درون استخوان فک قرار خواهد داد. ایمپلنتها پیچهای فلزی هستند که درون استخوان قرار میگیرند و به عنوان لنگر یا تکیه گاه برای تمام دندانهای مصنوعی عمل میکنند. در واقع، ایمپلنت به درون استخوان پیچ میشود تا از حداکثر استحکام لازم برخوردار باشد. این فرایند معمولا 1 تا 2 ساعت طول میکشد و تمام این مدت شما بیهوش خواهید بود.
پس از آن، یک دورهی بهبود دیگر- تحت عنوان استئواینتگریشن (جوش خوردن ایمپلنت با استخوان پیرامون آن)- باید صبر کنید که حداقل چند ماه، حداکثر 5 ماه برای فک پایین و 7 ماه برای فک بالا طول میکشد.
قرار دادن healing Collar و/ یا روکش موقت
پس از جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک، شما برای مرحلهی بعد آماده خواهید بود، که عبارت است از دریافت healing Collar و یا احتمالا روکش موقت.
دندانپزشک healing Collar (که healing cap نیز نامیده میشود) روی سر ایمپلنت قرار خواهد داد- این قطعه به هدایت بافت لثه کمک میکند تا در مسیر درست بهبود یابد. این قطعه، تکهی فلزی گردی است که لثه را از ایمپلنت دور نگه میدارد. این روکش موقت به مدت 10 تا 14 هفته در جای خود باقی خواهد ماند.
پس از این زمان، که باید بافت لثهی شما بهبود یافته باشد، دندانپزشک آن را برخواهد داشت و به سراغ مرحلهی بعد خواهد رفت.
قرار دادن اباتمنت
پس از بهبود کامل، جراح اباتمنت را به ایمپلنت متصل میسازد. اباتمنت قطعهای است که به درون ایمپلنت پیچ میشود و روکش دندان را حمایت مینماید. سپس، پس از بهبود بافت نرم، دندانپزشک برای هر دندان جایگزین، از دندان و استخوان فک شما قالبی تهیه خواهد کرد. سپس روکش موقت روی ایمپلنت قرار میگیرد تا در این حین بافت لثه بهبود یافته و مانند لثهی اطراف دندان طبیعی به دور دندان مصنوعی شکل بگیرد. روکشهای موقت به مدت 4 تا 6 هفته در محل خود باقی خواهند ماند. طی این زمان، روکشهای دائمی دندان آماده خواهند شد. در جلسهی بعد، دندانهای مصنوعی (روکشهای دندانی) بالاخره روی اباتمنت قرار خواهند گرفت.
قرار دادن روکش دائم
اکنون نوبت به مرحلهی نهایی این فرایند- قرار دادن روکشهای دائمی- رسیده است. روکشهای دندان، اجزاء دندان مانندی هستند که یا به درون اباتمنت پیچ میشوند یا با سمان دندانپزشکی در جای خود ثابت میشوند. گزینهی دوم اصولا بهتر و طبیعیتر به نظر میرسد زیرا هیچ سوراخی به جای پیچ باقی نمیماند که ممکن باشد از زوایای خاصی قابل مشاهده باشد.
انواع روکشهای دندانی
به طور کلی، دو نوع روکش وجود دارد که دندانپزشک میتواند از بین آنها انتخاب نماید:
روکشهای متحرک
دندانهای مصنوعی متحرک از مواد پلاستیکی سفید و صورتی ساخته شدهاند تا مانند دندان و بافت لثهی اطراف آن کاملا طبیعی به نظر برسند. معمولا روی یک چارچوب فلزی سوار میشود، که با صدا به درون اباتمنت فرو میرود. به این معنا که میتوان برای پاکسازی روزانه آن را برداشت.
روکشهای ثابت
در روکشهای ثابت، دندان مصنوعی یا به درون اباتمنت پیچ میشود یا با سمان به آن متصل میشود و به طور دائم در جای خود باقی میماند. شما قادر نخواهید بود برای پاکسازی روکش ثابت را بردارید. اکثر اوقات، این نوع روکش محکمتر و با ثباتتر از روکشهای متحرک خواهد بود.
تمام این روند ممکن است چند ماه طول بکشد، که بیشتر این زمان صرف انتظار برای بهبود دهان خواهد بود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.